sdsmprilep1Реакција на прес од ДПМНЕ од 24.01.2013


Господине Никола Димески, поддржувач на режимот,
На Прилеп и прилепчани, им е доста од вашата лажна душегрижност и лицемерие.Со ништо неможете да ја задскриете паниката и нервозата кај вас и во вашите редови, од отпорот против режимот на Грувески и неговиот нем послушник Марјан Ристески, кој секоја вечер храбро и одлучно го демонстрираат илјадници прилепчани.
Градоначалникот во заминување Марјан Ристески, имаше две шанси, два мандати и 8 години, да покаже што знае. Шансите ги пропушти, потроши 130 милиони евра, на фонтани и паркови, на тендери преку неколку фирми, а ја закопа иднината иднината многу млади генерации. Се што во мометов прави, е исполнување на список од приватни желби на најблиските до него партиски функционери.
Граѓаните ова го гледаат. Ако Марјан нема исаф, прилепчани имаат разум! Трета шанса нема да му дадат!
Секоја вечер, протестираме за да излеземе на фер и демократски избори- избори какви граѓаните заслужуваат, а од какви вие се плашите и не ги сакате. Нашите барања се едноставни и остварливи-избори на кои граѓаните ќе се изјаснат слободно, без закани, притисоци и уцени од режимот и државните институции кои ги контролира и узурпира Груевски.
На идните избори, локални и парламентарни, СДСМ ќе победи! Токму поради предноста на тимот на СДСМ и проектите кои ги имаме. Ќе се избориме за нова иднина! За просперитет и развој на Прилеп. За слободна и демократска Македонија!
ОТПОР!

СДСМ Прилеп
24.01.2013