sdsmprilep1Општинската Организација на СДСМ од Прилеп, изразува најдлабоко сочуство за смртта на Благоја Чоноски – Чоната, долгогодишен претседател на Сојузот на борци од Прилеп и истакнат борец во Народно Ослободителна Борба.
Благоја Чоноски – Чоната со сигурност ќе остане запаметен како еден од прилепските великани кој целиот живот несебично се залагал за доброто на македонскиот народ и македонската држава.