sv2409Сашо Велески – Претседател на ОО на СДСМ Прилеп

Почитувани,

Во раните утрински часови опожарено e возилото на поранешниот градоначалник на Прилеп, Сашо Пирганоски, од редовите на СДСМ. ОО СДСМ Прилеп најостро го осудува овој вандалски чин и целосно застанува во заштита на нашиот истакнат партиски член и единствен градоначалник на Прилеп од редовите на СДСМ.
Професионалците во полициската станица во Прилеп, се должни во најскоро време да ги пронајдат организаторите и сторителите на овој вандалски чин!
Очекуваме брза разрешница на овој случај, да не се дозволи ова да остане уште еден од низата нерасветлени случаи со запалени возила во Прилеп, и дали истиот има политичка позадина.


Сé позачестените проблеми со мирот и безбедноста на граѓаните на Прилеп, на површина ги вадат сите технички и кадровски проблеми со коишто се соочува полицијата.
Според информациите, командирот на полициската станица во Прилеп моментално е во оставка. Но, граѓаните никој не ги информира од кои причини?
Во моментов прилепската полиција ги има најлошите резултати, на ниво на Македонија, во справување со случаи поврзани со криминал и безбедност.
Дали причината за тоа е што најголемиот дел од раководниот кадар во прилепската полиција е поставен без соодветно образование за позицијата и работното место?
Ги повикуваме градоначалникот, Марјан Ристески, и претседателот на Совет на општина Прилеп, Никола Димески, да престанат да бидат соучесници во партизирањето и уништувањето на професионалноста на полицијата, на штета на нашите сограѓани.
Веднаш да се заложат, за командир на прилепската полиција да биде поставен чесен професионалец, кој ќе ги врати угледот и достоинството на вработените во МВР, како и загубената доверба кај граѓаните.
Мора да се создадат соодветни услови за нормално, непречено и професионално функционирање на полицијата во Прилеп. Граѓаните на општина Прилеп, без разлика на партиската, верска и друга определба, мора да бидат подеднакво заштитени од полицијата и сите безбедно да се чувствуваат!