Денес, во населбата „Тризла“ во Прилеп, возило на ЈКП „Комуналец“ со поставена слика на предната шофершајбна од кандидатот за градоначалник од ДПМНЕ, Марјан Ристески, се движи низ улиците на оваа населба.
Ова е тешка злоупотреба на Јавно претпријатие во партиски цели, и тешко нарушување на Законот за избори.