Hari I BrankoХари Локвенец : Најстрашно е што ве плашат,дека всушност ние немало да ги даваме субвенциите.Лажат!Ви кажувам дека лажат,не само што ќе продолжиме да ги даваме субвенциите,ќе ги дуплираме.

 Бранко Црвенковски : Почитувани граѓани.Денес сме овде меѓу луѓе кој што се бават со земјоделие,сакам да ве прашам,  дали се сеќавате кога во 2011-та се поделија субвенциите.На 4-ти Јуни.А на 5-ти Јуни беа изборите. Сега кога ги поделија сувенциите? Денеска на три дена пред изборите. Да не беа изборите немаше ни субвенции,  денар немаше да видите.  И пак после изборите ќе ве заборават. А субвенциите со закон ви следуваат, не се тие подарок од власта,  што рече Хари, не само што ќе останат кога ќе се промени власта,  туку ќе бидат и зголемени. Ама ќе ги земат луѓето што живеат од земјоделие, што работат земјоделие.