Почитувани грашани на Општина Прилеп,

Почитувани граѓани на Република Македонија,

Во името на Општинската организација на СДСМ Прилеп, сакам на сите вам да Ви го честитам 8-ми Септември, денот на Државноста на Република Македонија. Ден, кој што многу генерации го сонуваа, се бероа и ги дадоа своите животи, ни оставија аманет на оваа наша генерација да го продолжиме просперитетот, работата и да се вложиме максимално Македонија да ја вратиме на правиот пат, Македонија да биде член на Европското семејство.

Сите овие дубиони, неправди кои што се случуваа во минатиот период, наша обврска е да ги надмините и да ги подобриме условите за живеење во Република Македонија. Оваа генерација има многу работи да сработи, многу работи останаа незавршени. Македонија тргна по правиот пат.

Уште еднаш сакам на сите граѓани на Општина Прилеп и Република Македонија да им го честитам овај голем државен празник, со надеж дека Македонија ја чека подобра иднина.

Сите заедно треба да работиме за доброто на нашата татковина.