Cvenkovski vo Prilep 20Над 8,000 прилепчани маршираа гордо и одлучно на чело со лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски и во еден глас испратија порака до Груевски – ГОТОВ СИ!

На граѓанскиот парламент после протестниот марш се обратија: Влатко Ристески – активист на граѓанската иницијатива АМАН, пратеникот во Собранието – прилепчанецот Горан Сугарески и претседателот на СДСМ – Бранко Црвенковски

Веќе е јасно, народот одлучи. Прилеп го зададе почетниот удар кој ќе доведе до крај на режимот на Груевски со фамилијата. ОДИМЕ ДО КРАЈ! МАКЕДОНИЈА НАД СЕ! 

{gallery}2013/januari/bcvp{/gallery}