gragjanski parlament sdsm prilep 19Над 2,000 прилепчани и покрај ладното време храбро и одлучно излегоа на улиците и во еден глас порачаа ДОЛУ РЕЖИМОТ! ГРУЈО ОДИ СИ! ДОСТА Е! Повторно прилепчани го докажаа хероизмот и револуционерниот дух.
Пред толпата народ се обратија представници на тутунопроизводителите од Прилепскиот регион, Кире Неделкоски и Сашо Јорданоски. Исто така се обрати и еминентниот прилепчанец и истакнат актер Марин Бабиќ.
Прилепчани се решени. Одиме до крај, запирање нема МАКЕДОНИЈА НАД СЕ!

 

{gallery}2013/januari/osgp2{/gallery}