Sliki Konvencija 14Со акламација на денешната конвенција во Куманово, Сојузот за иднината усвои декларација за обнова на демократијата, слободата и правдата.

 Партиите од Сојузот за иднината се согласија дека:

1. Во наредниот период како и после 24. март, напорите за враќање на земјата на вистинскиот демократски европски колосек треба да станат врвен приоритет за секој граѓанин на РМ

2. На 24. март 2013 сите граѓани ќе бидат исправени пред досега најважниот личен демократски предизвик со својот избор да не учествуваат на вакви локални избори, всушност да дадат конкретен влог и да донесат директна одлука за себе и за иднината

3. Одржувањето на избори на кои учествува само актулената власт и лажните опозиционери се нелегитимни

4. Актуелните опозициски пратеници и кандидатите од листите за парламентраните избори одржани во 2011. година ќе ги вратат своите мандати на денот на одржување на локалните избори

5. Локалните избори на кои едонстрано ќе бидат прогласени градоначалници и совети без легитимитет задолжително ќе бидат предмет на ревизија со која ќе се преземат соодветни политички и законски механизми за нивно поништување и повторно одржување по промената на актуелната власт на превдремени парламентрани избори.

ОТПОР! ЗА ИДНИНАТА НА ПРИЛЕП И МАКЕДОНИЈА! ОДИМЕ ДО КРАЈ!

{gallery}2013/januari/kuko{/gallery}