Кети Смилеска –Кандидат за пратеник во И.Е.4

Почитувани,

Имаме план и мерки да ги извлечеме граѓаните од сиромаштијата во која ги втурна криминалната власт на Никола Груевски.

Обезбедуваме пензија за секого!

Тоа значи, државна социјална пензија за лица над 65 години кои ги немаат остварено условите за пензија, а живеат над 20 години во Македонија.

Секое четиричлено семејства кое живее во сиромаштија и не остварува никаков друг приход ќе добива 12.000 денари месечно.

Семејствата со приход под 12.000 денари, ќе ја добиваат разликата од оваа мерка. На пример, ако во семејството влегува приход од 4.000 денари, државата ќе помогне со уште 8.000 денари плус.

Го стопираме сомнителното и незаконско доделување на социјални станови, како што е случајот со Прилеп. Станови ќе добиваат исклучиво лицата кои навистина ги исполнуваат законските  услови.

Социјалните станови ќе прераснат во колективни станбени заедници каде што ќе бидат сместени сите ранливи категории граѓани кои имаат потреба од дом.

Воведуваме социјална дебитна картичка – Солидарност.

Нашата цел е да се намали стапката на сиромаштија под 16% до 2020 година. Тоа и ќе го направиме!

Почитувани сограѓани, завршува криминалното владеење на Никола Груевски!

Обезбедуваме живот за сите граѓани на Прилеп.

Гласањето за бројот 4, е глас за живот во Македонија.