sdsmlsРеакција на прес на ДПМНЕ од 27.11.2012

Почитувани,
Станува јасно дека прерано започнатата кампања на Марјан Ристески, во која сега ги злоупотребува и ромите за своја корист, ќе биде валкана и ниска, кампања на лаги, раздор и поделби.
Нека го посети градоначалникот делот од населбата Тризла2, викан„3 Багреми” , каде неколку стотици луѓе живеат во картонски и лимени куќи, без струја и вода, без улици и канализација, каде е можна појава на разни зарази и епидемии, па потоа гордо нека изјави дека многу направил за ромите.
Наспроти Лажната душегрижност и лицемерието на Марјан Ристески за ромската популација, добро е што конечно Прилеп има можност да избере успешен и докажан човек за татко на градот, Хари Локвенец – кој ќе се грижи за сите населби во градот подеднакво и ќе создаде услови за достоинствен живот на сите граѓани.

СО ПОЧИТ:
СДСМ ПРИЛЕП
27.11.2012