Соопштение за јавност

Почитувани,

Гласноговорникот на денешниот прес од ВМРО-ДПМНЕ Прилеп, наместо лицемерно да се грижи за состојбите во СДСМ, нека се запраша колку од осомничените функционери од власта, ќе останат на слобода?

Нека одговори Г-дин Љупчо Котески, како му успеа да замине со финансиска отпремнина од Тутунски Комбинат Прилеп и веднаш после тоа да се вработи во Основен суд Прилеп, додека Прилеп тоне во безработица?

Колку пари од граѓаните на Прилеп се изнесени надвор од Македонија, колку во Австралија, а колку се трансферирани на офшор – дестинации и во европските банки?

Дојде времето кога Груевски и криминалците од власта ќе одговараат за сите злоупотреби и ќе мора да ги вратат украдените милиони евра, народни пари. Украдените пари, до денар ќе ги вратат назад, а криминалците ќе завршат во затвор и овој процес нема никој да го запре, ниту на централно, ниту на локално ниво!

Дојде крајот на „Миле ми текна“ и „Пиштење и вриштење“ политиката.

Граѓаните на Прилеп заслужуваат нов почеток!

Со почит!

ОО СДСМ Прилеп