Членови на ЦО на СДСМ

 Никола Багески  Ивона Кузмановиќ
 
Датум и место на раѓање: 17.12.1990г. во Прилеп;
Образование: VII степен – високо образование;
Професија: Дипломиран правник, Специјалист по Меѓународно право и право на ЕУ, Специјалистички студии при ФОН Универзитет;
Неформално образование: Сертификат за успешно завршена Академија за социјална демократија во организација на ПРОГРЕС Институтот и фондациите Фридрих Еберт и Олоф Палме;
Член на СДСМ е од 2008г.;
Функции кои ги извршувал:
– 2008 – 2009 – Координатор на студентската келија при ЛК СДММ – Прилеп;
– 2011 – 2012 – Координатор на месната организација Точила при ЛК СДММ;
– 2012 – 2014 – Член на Надзорниот одбор на ЛК СДММ – Прилеп;
– 2014 – – Член на Извршниот одбор на ЛК СДММ – Прилеп и Секретар на Локалниот клуб;
– 04.12.2015 – 12.12.2016 – Секретар на Општинскиот изборен штаб на СДСМ – Прилеп, за Предвремени Парламентарни избори 2016г.;
– 27.05.2017 – Член на Централниот одбор на СДСМ;
– 26.08.2017 – 06.11.2017 Секретар на Општинскиот изборен штаб на СДСМ – Прилеп за Локални избори 2017г.;
Активно зборува Англиски јазик и поседува напредни вештини за работа со компјутер;
Пасија му се спортски автомобили, моторцикли и мото-трки и е страствен спортски риболовец и вљубеник во природата;