Упатуваме срдечна честитка до сите граѓани од исламска вероисповед коишто го
слават денешниот празник Курбан Бајрам.

Меѓусебното почитување, религиозната и етничката телеранција, се вредностите и
двигателите што не’ обединуваат во заедничкиот стремеж за едно општество во кое
сите граѓани се еднакви.

Курбан Барјам е празник што ги истакнува сите тие човечки и универзални вредности,
празник на хуманоста, солидарноста и заедништвото.

Нека и овој Курман Бајрам помине во духот на слогата, разбирањето и соживотот.

Честит празник!

Со почит!
Центар за комуникации со јавност
ОО СДСМ Прилеп