pokoПратениците на СДСМ од Прилеп, Хари Локвенец и Горан Сугарески, како и претставниците на комисијата за земјоделие, секојдневно се на терен помеѓу граѓаните кои се соочуваат со огромни штети од поплавите. Селата во прилепскиот дел на пелагонија се заборавени од власта и препуштени сами на себе.