sdsm prilep 3 noemvri 2015 01Со положување свежо цвеќе на спомениците на првиот претседател на АСНОМ, Методија Андонов-Ченто, Кузман Јосифовски – Питу, на Могилата на непобедените и пред споменикот кај Песјобрдце, СДСМ Прилеп достоинствено го одбележа 3-ти Ноември „Денот на ослободувањето на Прилеп“.