Sliki 05 02 12Прилеп, градот лидер на отпорот, продолжува со зголемен интензитет да маршира за слобода, иднина и демократија. Вечерашниот марш, на кој се приклучија неколку илјади прилепчани, се упати од центарот на градот, кон населбата Тапани, каде беа блокирани неколку раскрсници, и каде се одржа граѓанскиот парламент. На отворениот парламент, оваа вечер, пред жителите на населбата Тапани, се обратија потпретседателот на СДСМ – Зоран Јовановски, и потпретседателот на ОM – Марјан Огњановски.
ОТПОРОТ ПРОДОЛЖУВА! ОДИМЕ ДО КРАЈ! ДО ПОБЕДА!

{gallery}2013/januari/zjpp{/gallery}