Sliki 08 02 09Ладното време не ги поколеба прилепчани.И вечерва масовно излегоја на улиците и го изразија својот револт против ненародната власт и диктатурата на Груевски. Прилепчани повеќе не се плашат и не подлегнуваат под притисоците на овој режим и одлучно одат до крај, да ја вратат демократијата и слободата во Македонија.

 

Колоната од неколку илјади храбри прилепчани вечерва маршираше од центарот на градот, до населбата Гоце Делчев, каде попатно беа блокирани неколку раскрсници,
На отворениот парламент, пред жителите од населбата Гоце Делчев во Прилеп се обратија претстедателот на ВМРО НП – Лубчо Георгиевски и пратеникот од СДСМ – Игор Ивановски.

ОДИМЕ ДО КРАЈ! ДО ПОБЕДА!

{gallery}2013/januari/0802{/gallery}