Под какви услови власта ги избира градежните фирми?

ostvaruvame 02Почитувани граѓани,
Денеска, при изведба на градежни активности од страна локалната самоуправа во центарот на Прилеп, кај кружниот тек близу Поштата, пропадна и се преврти камион и тоа на иста локација каде и минатата година се случи идентичен таков настан.
Олеснителна околност е што нема повредени, но, сето ова укажува за катастрофалната изведба и сомнителниот квалитет на градежните зафати во општина Прилеп.
По втор пат на една иста локација, во период од околу една година пропаѓа асфалтот и се превртува камион, што само по себе поставува серија прашања:
Под какви услови се избираат и ангажират фирмите кои вршат градежни зафати во Прилеп?
Кои се критериумите за избор на градежна фирма?
Дали тоа се релациите и односите со владејачката партија?
Кој врши надзор при изведбата на градежните решенија и кој ќе сноси одговорност за ваквиот повторен случај?
СДСМ бара, градоначалникот Марјан Ристески и ВМРО-ДПМНЕ, веднаш да запрат со несериозното трошење на народните пари и да воспостави вистински критеримуи при изведбата на градежни активности во општина Прилеп.
Со почит!
ОО СДСМ Прилеп