111 години Илинден и 70 години АСНОМ – 2 Август 2014

70godasnomssdmprilep 05Чествувајќи 111 години од Илинденското востание и 70 години од првото заседание на АСНОМ, делегации на Општинската Организација на СДСМ од Прилеп, положија свежо цвеќе пред спомениците на македонските херои во Прилеп, славејќи ја нивната пожртвуваност за слободна Македонија.